Over Ons

SYPO

Stichting SYPO biedt structurele hulp door in Afrika projecten met een zelfredzaam, ondernemend karakter te ondersteunen of op te zetten. Wij denken dat ontwikkeling niet van bovenaf gepland kan worden, maar vanuit de samenleving moet ontstaan. Om te zorgen dat de projecten een lange termijn effect hebben, zetten we vooral in op commerciele initiatieven, die door hun eigen succes zullen blijven groeien. Door mensen in Afrika in staat te stellen om dit soort projecten zelf op te zetten, voelen deze mensen zich verantwoordelijk voor het succes van hun eigen project, zodat ze er met enthousiasme en trots aan werken. Ontwikkeling valt niet vooraf te plannen en wat in ontwikkelde landen werkt, hoeft niet per definitie een goede aanpak te zijn in Afrika. SYPO besteedt daarom extra veel aandacht aan de evaluatie van de projecten, om in praktijk te ondervinden welke methodes van hulp het beste werken. Door resultaatgestuurd te werken, blijven we continu onze aanpak verbeteren.

Andere projecten

  • Yoghurtproject - Samen met de Ugandese hulporganisatie Pat the Child heeft SYPO een yoghurtfabriek opgezet. Daarnaast krijgen vrouwen die een weeskind willen opnemen - maar dat financieel niet kunnen - een koe. De nieuwe yoghurtfabriek neemt de melk af zodat er wel geld is voor het kind. De yoghurtfabriek kan met zijn winst onafhankelijk verder groeien.
  • Microfinanciering - SYPO Uganda Ltd. is een microfinancieringsbedrijf van stichting SYPO dat in het district Mukono kleine leningen geeft aan vrouwen die geen toegang hebben tot gewone bankleningen, maar wel een idee hebben voor een kleine onderneming.
  • MediStructures - MediStructures helpt medische hulp op te zetten vanuit de bevolking zelf, precies waar dat nodig is. Er worden onder meer trainingen gegeven en er zijn inmiddels drie klinieken gebouwd op locaties waar de zorg te ver weg was.
Lees meer over de projecten van SYPO >